Dyna-Cell s novými nástroji nabízí zvýšenou produktivitu ohýbání - Newtech

Technický týdeník 17/22

Unikátní měření úhlů Easy-Form Laser a revoluční průvodce programováním přinášejí nové možnosti zvyšování výkonu LVD robotické buňky Dyna-Cell.

Robotická ohýbací buňka Dyna-Cell je vybavena vysokorychlostním elektrickým ohraňovacím lisem Dyna-Press Pro v kombinaci s průmyslovým robotem. Tato kompaktní integrovaná jednotka automatizuje ohýbání malých až středně velkých dílů v různě velkých sériích při rychlosti až 25 mm za sekundu. Dyna-Cell nabízí maximální produktivitu ohýbání na kompaktní ploše pouhých 5 × 5,5 m.

Buňka je nyní k dispozici s adaptivním úhlovým odměřovacím systémem LVD Easy-Form®Laser a je vybavena revolučním automatickým off-linovým softwarem pro rychlé a snadné programování.

Revoluční průvodce programováním

Pravidlo 10 + 10 společnosti LVD splňuje závazek rychlého procesu od výkresu k hotovému výrobku, tzv. art to part, kdy 10 minut trvá vygenerování ohýbacího a robotického programu v LVD off-linovém CAM nástroji CADMAN SIM a 10 minut nastavení a výroba prvního dílu. Kompletní art to part proběhne za méně než 20 minut.

Dyna-Cell je vybaven inteligentním průvodcem programováním, který je jedinečný tím, že probíhá zcela off-linově bez nutnosti fyzického učení robotu u stroje. Tím se eliminuje značná doba seřizování a přípravy programů a je zajištěna rychlá příprava výroby i u malých sérií.

Po importu 3D výkresu software automaticky vygeneruje program ohýbání a pohyb/dráhu robotu, který jej nasměruje od jednoho ohybu k dalšímu, aby vytvořil díl a následně jej buď vyložil (paletizoval), nebo uložil do zásobníku.

Revoluční průvodce umožňuje snadné programování různých skupin výrobků, jako jsou výrobky víceohybové, konzolové a profilové, vypočítává kompletní bezkolizní dráhu včetně poloh chapače a simuluje ohýbání dílu robotem.

Dokonalý ohyb díky Easy-Form®Laseru

Unikátní úhlové měření Easy-Form®Laser společnosti LVD dodává systému Dyna-Cell pokročilou konzistenci procesu. Systém EFL® je volitelnou součástí 40t elektrického ohraňovacího lisu Dyna-Press Pro, který je srdcem systému Dyna-Cell. Patentovaný systém laserového odměřování úhlů EFL® zajišťuje, že první ohyb je vždy přesný.

Systém přenáší digitální informace v reálném čase do řídicí jednotky CNC, která je zpracuje a okamžitě upraví polohu razníku tak, aby bylo dosaženo správného úhlu. Proces ohýbání není přerušen a nedochází ke ztrátě výrobního času. Laserová technologie Easy-Form® umožňuje stroji přizpůsobit se změnám materiálu, včetně tloušťky plechu, deformačního zpevnění a směru vláken a automaticky kompenzovat veškeré změny.

Robotická buňka s bohatou funkční výbavou

Dyna-Cell je navržen tak, aby mohl pracovat buď v automatizovaném režimu ohýbání, nebo jako samostatný ohraňovací lis, pokud aplikace nevyžaduje automatizaci. Díky tomu je Dyna-Cell univerzální a ekonomický pro širokou škálu ohýbacích operací.

Patentovaný univerzální „auto-fit“ gripper (uchopovač) zvládá širokou škálu dílů, čímž eliminuje potřebu různě velkých gripperů a zkracuje čas potřebný k přerušování a výměně uchopovačů. Univerzální gripper LVD pojme plechové dílce o rozměrech od 40 × 80 mm až po 400 × 600 mm a zvládne díly těžké až 3 kg (v závislosti na tvaru i těžší).

Dyna-Cell je kompaktní vysokorychlostní ohýbací buňka, která nabízí maximální produktivitu ohýbání při rozměru plochy pouhých 5 × 5,5 m.

Možnosti manuálního ohýbání

Dyna-Cell robotická buňka

Dyna-Cell robotická buňka