Laserové řezání s LVD vláknovým řezacím strojem Taurus zefektivňuje práci s velkými formáty - Newtech

Technický týdeník 17/22

Velkoformátový laserový řezací stroj LVD Taurus díky své jedinečné modulární konstrukci odpovídá požadavkům na zpracování extra velkých plechových dílců.

Jak už napovídá název, Taurus je robustní a výkonný stroj, který v celé řezné ploše produkuje vysoce kvalitní rovné nebo úkosové řezy při optimální rychlosti. Se tímto strojem můžete řezat díly na jedné části stolu, zatímco na druhé probíhá nakládka a vykládka.

Řezací hlava

Nejmodernější řezací hlava s automatickým nastavením ohniska a optickým zoomem umožňuje použití optimálních řezacích technologií pro všechny typy kovů.

Rozsáhlé výhody

Taurus je modulární systém, který lze nakonfigurovat podle vašich potřeb. Délka pálícího stolu stroje začíná na 10 m a lze ji rozšiřovat po 4 m až na maximální délku 42 m. Modulární konstrukce délky stroje umožňuje zpracování extra velkých i víceformátových plechů, zlepšuje využití plechů a efektivitu ukládání a umožňuje uživateli řezat díly na jedné části stolu a zároveň nakládat/vykládat na jiné, čímž se minimalizují prostoje.

Snadný a bezpečný přístup

Do celého pracovního prostoru je velmi snadný přístup pro údržbu i pro odebírání dílů. Pro pohodlný přístup k řízení jsou pro obsluhu stroje stále k dispozici dva dotykové ovládací panely, řezací zóna má odnímatelný čelní panel a dvířka na boku zajišťují rychlý přístup pro základní úkony. Pomocí ruční ovládací jednotky může obsluha bezpečně pohybovat všemi osami pro nastavení nebo pro přístup k výměníku trysek.

Možnost laserového řezání s úkosem až 45° / Bevel Cutting

Pro zvýšení výkonu může být stroj vybaven nejmodernější technologií náklopné hlavy plně poháněné servomotorem s velmi vysokou přesností polohování, která zajišťuje konstantní a přesné řezání úkosů v širokém spektru aplikací. Úkosové řezání neboli 2,5D řezání znamená, že řezná hlava neřeže pouze pod přímým úhlem na povrchu materiálu, ale může být nakloněna až do úhlu 45° ve všech směrech. Možnost úkosového řezání nabízí rychlý a cenově výhodný způsob přípravy materiálu pro následné operace například svařování apod.

Vysoká dynamika

Mechanická konstrukce a systém pohonu zajišťují vysokou dynamiku stroje při velkoformátovém řezání.

Automatický zásobník pro výměnu trysek

Volitelný automatický výměník trysek má kapacitu až 30 trysek v revolverovém zásobníku umístěném v blízkosti řezací hlavy. Kamera uvnitř měniče trysek kontroluje průměr, zarovnání a stav trysek.

Výměník trysek pro model Taurus s možností úkosového řezání může pojmout jak přímé, tak i úkosové řezací trysky.

Bezpečnost a jistota při laserovém řezání

Bezpečnost práce se strojem Taurus zajišťuje řada v systému obsažených funkcí. Skanery umožňují bezpečný pohyb portálu a zabraňují možné kolizi s obsluhou nebo externím zařízením, Lazer Safe závěsy a kryty kolem portálu brání úniku laserového světla z řezací zóny.

Pro plné využití technologie řezání je k dispozici výkonný software CADman-L.

Laserový řezací stroj Taurus

Přístup do pálicí kabiny

Řezání v úkosu